Sesizare

Dacă aseară tot nu fu’ rost de nicio Perseidă şi cum somnul nu mă ia decât cu foarte mare greutate, m-am gândit să alung plictiseala luând la rând tot felul de clipuri de pe Youtube. 

Aşa se face că de la oripilantele live-uri de la Radio Zu care promovează toate aşa-zisele dive afone, am dat peste acest excrement al Mass-Mediei, considerat, de altfel, emisiune, şi care m-a făcut să-mi pun foarte multe întrebări despre lumea în care trăiesc. Da, ştiam că era oricum ceva în neregulă cu societatea, dar de la a fi în neregulă până la a involua la stadiul de Homo Sapiens Idaltu este, totuşi, o cale destul de lungă. Cu toate acestea, acolo ne situăm. 

De ce vorbesc la plural?

În primul rând, fie că vrem sau nu, cu toţii facem parte din această societate pe care oricât am blama-o, o facem degeaba, aşa cum fac şi eu acum. Dar nu asta este ideea. Ideea e că astfel de emisiuni există pentru că oamenii chiar se uită la ele şi se pare că sunt percepute ca fiind distractive din moment ce continuă să fie difuzate. 

În al doilea rând, faptul că CNA nu face nimic în privinţa asta, este un semn clar că dacă ei nu fac nimic, noi, ceilalţi, partea aia mică, dar nu destul de voinică a societăţii, ne batem capul degeaba. 

Din fericire, Internetul, dar, mai ales, Youtube-ul are şi părţile sale frumoase, chiar dacă pe prima pagină, fie că vrei sau nu, ţi se sugerează clipuri de-ale lui Salam pentru că astea-s în topul vizualizărilor din România. Tot din fericire, putem alege. 

De aceea, după traumatizanta experienţă de a-l vedea pe Velea într-o astfel de ipostază, aleg încă o dată să nu mă uit la TV şi să nu mai accesez în viaţa mea videoclipuri ce ţin de Mass-Media din România. 

 

3 thoughts on “Sesizare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s