Ce-am făcut la BAC

Şi s-a terminat stresul aşteptării rezultatelor la bacalaureat. Rezultatele au fost mai mult decât satisfăcătoare, mai ales că sunt pe primul loc în liceu la profilul meu, şi anume la ştiinţe sociale, însă, recunosc, mă aşteptam la ceva mai mult. Surpriza cea mai mare a fost la geografie, mai ales pentru că vineri, după examen, am plâns din cauza greşelilor pe care ştiam că le-am făcut, dar, totuşi, am luat nota cea mai mare. Sau, dacă aş reformula, aş spune că surpriza a venit din partea rezultatelor la română şi istorie, unde ştiu că nu am greşit nimic, dar am luat mai puţin decât credeam că voi lua. Însă, până la urmă, media este foarte bună şi din această pricină mă pot declara un copil aproape fericit (voi fi complet fericită doar după admiterea la facultate).

Ei bine, rezultatele sunt următoarele: 9.35 la română, 9.30 la istorie şi 9.50 la geografie. Media finală este 9.38.

O parte din drum a fost parcursă. Iaşi, sosesc! Dar, până săptămâna viitoare, recuperez zilele de plajă şi nopţile de Vamă pierdute.

55 thoughts on “Ce-am făcut la BAC

    1. Mulţumesc mult! 🙂
      Este un oraş superb şi acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care am ales să fac facultatea acolo, pe lângă prestigiul şi calitatea de care se bucură.

      Liked by 1 person

      1. Aşa este. Cu prima ocazie, îl voi vizita din nou, deşi am tot fost pe acolo. O adevărată plăcere să te plimbi pe străzile lui, prin Copou şi aşa mai departe. :*

        Liked by 1 person

      2. :))) Ar trebui să ştii că intri in el pe la etajul 1. Asta că ţi se întâmplă cumva să te chinui să ieşi pe la parter şi să nu ştii ce se întâmplă. :))

        Liked by 1 person

      1. M-am hotărât să merg la Iaşi în 2010, atunci când am vizitat prima dată oraşul. Mi-a plăcut mult. Totodată, am comparat ce-mi oferă Facultatea de Drept din Iaşi şi ce îmi oferă cea din Bucureşti, şi oferta educaţională a Iaşiului mi se potriveşte mult mai bine. Ştiu că va fi greu, este departe de Constanţa, dar ştiu că va fi bine.

        Liked by 2 people

  1. Un ochi râde şi-altul plânge, cel puţin aşa a fost la mine. Deja cu terminarea liceului se cam pune punct copilăriei, chit că niciodată nu poate fi scoasă din suflet. Facultatea este o nouă etapă, are farmecul ei, are parfumul libertăţii şi al descoperirilor la care visează aproape oricare adolescent. La viteza cu care trece timpul, vei vedea, aproape cât ai clipi te vei trezi la licenţă. Felicitări, Maria, pentru efortul tău, pentru reuşita ta. Succes în continuare, bucură-te de târgul Ieşilor şi trăieşte fiecare clipă a facultăţii cu bucuria unui copil şi sentimentele unui adolescent!

    Liked by 2 people

    1. Sunt momente când cuvintele dumneavoastră sunt atât de frumoase că mă lasă pe mine fără cuvinte. Aşa că nu pot decât să vă mulţumesc din suflet!

      Like

  2. Yey! Bravo, eram convinsa ca esti un copil extrem de pregatit! Matura in gandire, deschisa la nou, desteapta si cu o exprimare bogata, sensibila… Or mai fi, dar stiu ca vei “protesta” complimentelor, care te asigur, nu-s gratuite!
    Te imbratisez cu inima si gandul, viata continua in alt ritm, traieste-o frumos, cu inima ta mare. De emo’ie si bucurie am uitat sa folosesc diacriticele, dar ma vei ierta, nu? Pup cu mare drag si felicit si mamica ce sta sa faca (sigur) implozie de atata mandrie materna.

    Liked by 2 people

  3. Mă bag și eu puțin în seamă pe aici, pentru că tocmai am terminat și eu cu acest BAC minunat :))) uhuuuuu, respir în sfârșit aer normal de vară. Felicitări și multe binecuvântări în continuare!
    Și mă bucur foarte mult să aud că lumea este încântată de Iași. Să ai timp frumos alături de noi, moldovenii 😀

    Liked by 1 person

    1. Felicitări şi ţie! Aş vrea să spun că respir şi eu aer de vară, dar încă mă simt vinovată dacă fac asta, din pricina admiterii.
      Eheee, dacă e vorba de moldovenii, nici nu am cum să mă simt altfel decât bine. M-am simţit aproape ca acasă de fiecare dată când am fost pe plaiurile moldoveneşti, singurul “detaliu” lipsă fiind marea! :))
      P.S.: Îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi mă bucur să te văd pe-aici. Şi, dacă nu te deranjează să răspunzi: eşti din Iaşi? Dacă da, pentru ce facultate optezi şi unde? 🙂

      Like

  4. Felicitări! 😀 Mă bucur foarte mult pentru tine. Ştiam, de fapt, că vei obţine rezultate foarte bune, deşi te cunosc doar prin prisma articolelor tale. Ele au fost, de altfel, temelia încrederii mele în tine. Mult succes cu admiterea la facultate! Dar mă îndoiesc că ai nevoie. 🙂

    Liked by 1 person

    1. Îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase!
      Eu ce să mai spun despre tine?! Dacă în clasa a 10-a ai un vocabular atât de dezvoltat şi o exprimare atât de cursivă, pentru tine bacalaureatul va fi doar o joacă. Totuşi, să îl iei în serios, chiar dacă eşti sigur pe tine.

      Liked by 1 person

      1. Aşa am să fac! Însă mai am şi eu destul de mult de lucrat ca să pot fi sigur că voi obţine rezultatele dorite. Nu-mi fac foarte mari griji pentru română şi istorie.

        Like

Leave a comment