Te iubesc, da’ nu prea !

Egoismul, treaba aia care a stricat tot încă de la început, dar ai preferat să o ignori, crezând că poate în timp se va schimba ceva. Evident că nu s-a schimbat nimic. Oamenii nu se schimbă şi tu ştiai asta, dar ai continuat să speri că poate va fi mai bine. Ai dat tot ce-ai avut mai bun în tine şi, deşi ai primit mai mult decât te aşteptai, a lipsit dintotdeauna acel ceva care să-ţi ofere certitudinea că există o reciprocitate a sentimentelor.

Sunt oameni care dau tot ce au mai bun în ei într-o relaţie şi oameni care se bazează pe faptul că sunt iubiţi şi nimic nu poate schimba asta.

Oameni care dau tot ce-au mai bun fără să aştepte nimic la schimb, doar zâmbetul persoanei iubite, şi oameni care nu dau nimic, dar cred că li se cuvine totul.

Oameni şi oameni, care cred că întreaga lume se apleacă în faţa lor, dar ei nu au decât un singur orizont, acela al propriei lor persoane.

Oameni care iubesc, dar nu “te iubesc”, ci “mă iubesc”.

Oameni care pretind că le e dor, dar nu-i doare.

“Iubirea nu e târg: te iubesc pentru că mă iubești. Iubirea este o certitudine: te iubesc pentru că te iubesc!” Liviu Rebreanu

14 thoughts on “Te iubesc, da’ nu prea !

  1. Mi-ar plăcea să existe o telecomandă care să controleze toate aceste simţăminte, de la egoism, până la afectivitate, de la iubire, până la indiferenţă. Mi-ar plăcea să pot inversa sentimentele, pentru ca cel din faţa mea să poată empatiza cu suferinţa mea, care deşi nu e vizibilă fizic, e vizibilă intrinsec. Şi nu doare, dar întunecă, iar eu sunt un suflet colorat.

   Liked by 1 person

   1. O sa inveti cu vremea cum sa nu mai amesteci culorile tale cu intunecimile unora. Dar… numai din experientele proprii. Sfaturile nu ghideaza decat pana la un punct, dupa care esti tu cu perceptiile tale, emotiile tale, trairile tale.
    Un secret: asta te va intari, va contribui la femeia puternica pe care deja o simti ca apare. Sunt convinsa. Ai opinii si filtre foarte conturate. Totul e sa ai mereu incredere in tine.
    Te imbratisez, copil frumos.

    Liked by 2 people

  1. Aşa este, suntem într-o permanentă căutare a sufletului pereche, drum pe care, în final, ajungem să ne rătăcim şi să ne pierdem chiar propriul suflet.

   Like

 1. Iubirea? Hmm, un atribut divin prin excelenţă, o stare cu care oamenii se împăunează deseori, trăgându-şi peste falsitatea simţirilor, cu gândul de a le acoperi, pelerina aceasta a nemuritoarei virtuţi ce dă cu adevărat un sens curat vieţii cotidiene. E drept, falsa iubire se vădeşte repede, căci dacă nu-i călită, ci doar aşa, trăită cât să ţină de cald preţ de-o lună de miere, dispare mai repede decât roua matinală a dimineţilor de vară. Iubirea, da, poate fi o certitudine, numai că atunci când iubeşti nu ai nevoie de certificare, ai nevoie doar de-un petic de cer. De ce zic asta? Când iubeşti parcă nici nu mai calci pământul, când iubeşti te simţi ca-n (cel de-al nouălea) cer.

  Liked by 2 people

  1. Din punctul meu de vedere, iubirea nu are atribut. Nu cred că poate exista iubire falsă, egoistă, ideală. Cred că ea doar există şi atât. Aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, dacă ai nevoie de o justificare pentru a ţine la o persoană, în niciun caz nu vorbim de iubire.

   Like

  1. Nu ştiu dacă e vorba despre ziua de astăzi sau a fost dintotdeauna aşa, cert este că noi, oamenii, mereu am fost împărţiţi în categorii atunci când a venit vorba despre a iubi: unii iubesc, alţii doar se iubesc.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s