O lună de blogging

Yeeeey!

Astăzi, micul meu univers virtual împlineşte o lună! Şi totuşi, mă simt de parcă aş fi aici dintotdeauna! 🙂

Decizia de a-mi crea un blog a fost una extrem de spontană, doar m-am trântit în faţa laptopului şi am zis că trebuie să fac ceva nou. Şi uite că am făcut!

Însă “Arta de a fi om” a luat naştere ca rezultat al unei pasiuni mai vechi, şi anume scrisul. Iubesc orice ţine de cuvinte, indiferent de forma prin care acestea sunt exprimate. Desigur, aici nu se include şi felul în care sunt exprimate, pentru că acest lucru diferă de la un individ la altul, fiind un aspect care ţine de educaţie şi bun-simţ. Blogosfera e plină de oameni frumoşi, care respectă cuvântul şi îl exprimă în mod civilizat, însă există şi partea negativă, partea care “ţipă” cuvântul. Am întâlnit pe parcursul acestei luni şi astfel de indivizi, mai mult sau mai puţin civilizaţi, care, prin maniera de a se exprima, nu doar că au dovedit o foarte proastă educaţie, ci şi slăbiciune. Un om care îşi impune părerile în mod ostil, şi nu în mod civilizat, este un om demn de milă, pentru că, ştiţi cum se spune: cel mai gălăgios dintr-o încăpere este întotdeauna cel mai slab!

De altfel, din aceeaşi categorie pot spune că fac parte şi cei care, prin vidul creat de bula de autosuficienţă în care trăiesc, au ajuns să considere că ei posedă adevărul suprem şi că orice altă părere contrară lor este greşită. Să vă dau şi un exemplu? Ei bine, mi-am dat cu părerea pe blogul unei domnişoare referitor la cărţile pe care le citeşte, nişte porcării, de altfel, însă i-am împărtăşit opinia mea într-o manieră civilizată, aşa cum este normal, nu? De aici şi până la a fi jignită prin apelative ca “penibilă” şi “frustrată” a fost doar un pas. Eu nu i-am vrut decât binele respectivei, pentru că timpul e preţios, şi a-l risipi pe nişte cărţi a căror logică şi utilitate este 0, mi s-a părut o prostie. Dar asta este. Şi ea e doar un exemplu, căci blogosfera e plină de mulţi alţi ofensaţi care acceptă doar pupincurisme şi care trăiesc din aşa ceva, hrănindu-şi astfel stima de sine şi ego-ul cu aparenţa unei inteligenţe extraordinare.

Desigur, lăsând la o parte semidocţii şi ofensaţii, blogosfera e un loc absolut minunat. E un loc în care intri trist, dar din care ieşi vesel, un loc în care cuvintele înlocuiesc vorbele ce nu pot fi rostite, un loc în care te bucuri de libertatea suprimată de graniţele realităţii, un loc în care odată ajuns, nu mai doreşti să pleci.

Într-un interval de timp atât de scurt, am cunoscut o mulţime de oameni frumoşi, din toate categoriile de vârstă: am descoperit tineri cu aspiraţii măreţe, oameni în toată firea care, în pauzele de la locul de muncă, aleg să ne amuze cu fel şi fel de situaţii ce au loc în jurul lor sau, din contră, să ofere lecţii de viaţă raportându-se la întâmplări reale; am descoperit oameni cu un simţ critic extrem de bine dezvoltat şi cu o cultură atât de vastă, încât nu pot spune decât că sunt mândră că mi se oferă ocazia de a-i putea citi şi de a fi citită de către ei; am cunoscut persoane care iubesc, iar acest aspect se reflectă întru totul în scrierile lor, dovedind nu doar că “românul s-a născut poet”, ci că, pe deasupra, mai este şi talentat.

Am cunoscut mulţi oameni frumoşi care, prin ceea ce scriu, fascinează şi inspiră, astfel că nu pot decât să le mulţumesc pentru că, prin intermediul lor, micul meu univers virtual creşte şi se maturizează, devenind ceva ce nu aş fi crezut niciodată ca va fi posibil. Şi ca să-mi laud puţin bebeluşul, “Arta de a fi om” a avut în decursul unei luni aproximativ 400 de vizitatori, 1180 de vizualizări, 178 de comentarii, 211 like-uri şi, nu în ultimul rând 62 de followers! Rezultatele sunt cu mult peste ceea ce mă aşteptam atunci când am pornit pe acest drum şi, de aceea, sunt recunoscătoare tuturor celor care mi-au acordat o şansă citindu-mă!

Închei prin a spune că blogul meu este un blog cu de toate, căci a fi om este o responsabilitate care nu are o singură implicaţie, ba din contră, are atât de multe, încât a te rezuma să trăieşti într-un singur fel ar fi o adevărată pierdere de timp! De aceea, eu scriu despre de toate şi, cel mai important, atunci când scriu în “Arta de a fi om” scriu în mod subiectiv, astfel că orice părere contrară este binevenită, atâta timp cât este exprimată în limitele bunului-simţ! Categoria “BookTalk” este o combinaţie între obiectiv, căci conţine şi elemente culturale, şi subiectiv, pentru că aprecierea unei cărţi nu se poate face doar într-un singur mod! Desigur, partea cu părerile contradictorii se aplică şi aici, în aceeaşi manieră.

Acestea fiind spuse: Mulţi ani trăiascăăăăă, laaa mulţi ani!

birthday cake

P.s.: Toată lumea trebuie să sufle în lumânări şi să-şi pună dorinţă! 1, 2, 3, şiiiii…

https://www.youtube.com/watch?v=rEc8rGonrQw

30 thoughts on “O lună de blogging

  1. La multi ani,draga mea! Sa cresteti mari si frumosi,tu si blogul! 🙂 La cat mai multa inspiratie si sinceritate! Ai un suflet frumos,precum chipul tau.Pastreaza-l asa si zambetul va inflorii mereu pe buzele tale. kiss&hug

    Liked by 1 person

  2. Era gata-gata să nu mai comentez nimic, suflu de-o juma de oră în lumânări şi nu se stinge una, şi nu poţi zice că n-am experienţă cu lumânările. 😀
    Ei, mă bucur că-s printre cei care-ţi trec pagina, uneori chiar şi cu câte un gând scris, după cum îmi este timpul şi starea, după cum îţi e postarea. Şi apoi, mă bucur să-ţi văd entuziasmul, gândind că acum aproape cinci ani am pornit pe drumul scrisului fără gândul de a face rating, uitându-mă acum că am strâns peste suta de mii de vizualizări, cu atât mai mult cu cât vreo câţiva ani frumoşi rândurile îmi erau citite şi pe un site unde se comenta mult, bine, frumos şi deseori “la cuţite”.
    M-aş bucura să te văd în scurtă vreme în rândul bloggeri-lor mari, a celor care sunt cititţi mult, căci potenţial ai, timp încă ai (căci nu-ţi plâng copiii de foame şi nici soţul că-i nebăgat în seamă 😀 ). Scrii corect, la obiect, cu nerv, argumentat şi uşor de înţeles pentru orice cititor obişnuit cu litera.
    Să creşti (şi mai) mare, Maria!

    Liked by 3 people

  3. O lună cât se poate de frumoasă. Se vede că scrii din pasiune. Se poate citi emoţia printre cuvinte. Articolele tale sunt încântătoare. Îţi doresc toate cele bune şi să ai parte de cât mai multe bucurii de pe urma blogului.

    Liked by 2 people

  4. Bun venit si bine te-am gasit. Scrii frumos si cu stil. FIx ce-mi place. Relativ la chestia cu frustrarea : am avut si eu dreptul la acelasi tip de raspuns si mi-am spus ca este legat de setul propriul de valori asa ca am lasat-o balta. Sa citeasca fiecare ce-i place.

    Liked by 1 person

    1. Mulţumesc frumos!
      Cam asta este concluzia la care am ajuns şi e, dar tot nu cred că mă voi putea abţine să “înţep” din când în când. Prea mult “da, ai dreptate” e plictisitor, iar mie îmi place să port discuţii în contradictoriu. Până la limita bunului-simţ, desigur! 🙂

      Like

Leave a comment