Un An Nou la răsărit

Ultima zi a lui 2014…

Stai,ce?!

(Urmează partea în care mă întreb când s-a ajuns aici…)

Of,da. Lucrurile de care fugim, întotdeauna ne ajung din urmă, oricât de mult am încerca să le evităm. Dacă anul 2014 a însemnat maturizare, anul 2015 înseamnă maturizare şi înflorire. Dintr-un mic boboc, o să devin unul mare! La facultate chiar…

Când spun 2015 zic BAC, admitere şi… plecat de acasă. Spun adio copilărie, deşi în suflet voi fi întotdeauna copilaşul care va tânji după păpuşi şi chestii cu Barbie. Spun bun-venit unei noi vieţi, într-un nou oraş, cu oameni necunoscuţi şi locuri ce abia aşteaptă să fie descoperite. Departe de părinţi, pisici, căţei… departe de marea mea mult iubită, departe de ceea ce am fost până acum. Devin adult, şi oricât de tare ar durea, trebuie să o fac şi pe-asta. Altfel cum mi-aş mai putea desfăşura incursiunea în “arta de a fi om”? Şi frica are rolul ei…ne face oameni.

Omul pe care l-am cunoscut în 2014 e un om pe care atunci când îl privesc în oglindă, îl admir. E un om matur, care s-a redescoperit pe sine în acest an şi care a fost capabil de lucruri pe care nu le credea posibile. E un om schimbat în bine, un om care a învăţat, a râs, a mai şi plâns, s-a distrat, s-a enervat, pentru ca în final să fie aici, în faţa tastaturii, zâmbind atunci când se gândeşte la faptul că pe vremea asta, anul trecut, era trist pentru că urma să împlinească vârsta de 18 ani. Acum că îi are, îşi dă seama că lumea e a ei şi că abia aşteaptă să fie cucerită. E un om pregătit, puţin speriat, dar gata să arate de ceea ce este în stare.

2015, te rog să fii cel puţin atât de bun cum te prevăd eu, să-mi aduci sănătate, în primul rând, că în rest, le fac eu pe toate.

Dar până atunci, vezi că diseară ne întâlnim pe ringul de dans, nu voi fi chiar în apele mele, dar e vina prietenului whisky, nu a mea! Tu ştii că eu sunt copil bun şi că o sa te fac şi pe tine la fel de bun!

De final, un moment frumos din anul 2014: vară, Vama Veche, muzică bună şi un răsărit ce promite multe! La mulţi ani tuturor! 🙂

10487304_880158295347189_7209161622671808256_n

8 thoughts on “Un An Nou la răsărit

Leave a comment